Annons

Mordutredning i Skövde tas upp på nytt

Brott • Publicerad 27 januari 2020
Skaraborgs sjukhus i Skövde. Arkivbild.
Skaraborgs sjukhus i Skövde. Arkivbild.Foto: Wille Ihse/TT

En man som avled i Skövde 2018 kan ha blivit mördad. Därför öppnas förundersökningen i fallet igen, meddelar Åklagarmyndigheten.

Tidigare har mannens död avskrivits som ett sjukdomsfall.

Annons

"Det har i ärendet framkommit nya relevanta uppgifter som det finns anledning att låta Rättsmedicinalverket yttra sig över", säger överåklagare Mikael Björk i ett pressmeddelande.

Mannen, som var i 60-årsåldern, kom in till på Skaraborgs sjukhus i slutet av augusti 2018 och avled en kort tid därefter. Eftersom inget tydde på att hans död orsakats av någon annan lade polisen så småningom ner sin förundersökning.

Mannens anhöriga ville att nedläggningsbeslutet skulle prövas av en åklagare, som dock höll med om polisens bedömning. De anhöriga begärde då ytterligare en prövning, som nu lett till att förundersökningen återupptas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons