Annons

Mordförsök på skola i Haninge

Brott • Publicerad 4 november 2019

En ung person har förts till sjukhus efter att ha skadats med ett vasst föremål av en annan ung person på en skola i Haninge, söder om Stockholm, uppger polisen.

– Bakgrunden ska ha varit någon form av bråk mellan dessa två vilket har resulterat i den här händelsen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Annons

Polisen fick larmet vid 11.30-tiden på måndagen.

Den skadade som är i övre tonåren fördes till sjukhus med ambulans och ska ha varit vaken och talbar innan avfärd. Händelsen rubriceras som försök till mord.

– Enligt den initiala bedömningen ska personen inte vara allvarligt skadad, men det hade kunnat gå illa och av den anledningen har man satt den här rubriceringen.

En person som också är i övre tonåren kunde gripas på platsen, misstänkt för brottet. Både den skadade och den gripne är under 18 år och är elever på skolan, enligt polisen.

Polisen håller nu vittnesförhör och genomför en teknisk undersökning av platsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons