Annons

Mordåtalad frias – var berusad och svag

Brott • Publicerad 5 oktober 2020
En man som åtalats för att ha mördat sin granne frias i en dom från Varbergs tingsrätt. Arkivbild.
En man som åtalats för att ha mördat sin granne frias i en dom från Varbergs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En 63-årig man som åtalats för att ha mördat sin granne i Kungsbacka frias nu i en dom. Varbergs tingsrätt anser att det inte kan uteslutas att någon annan begått mordet.

Mordoffret var också en man i 60-årsåldern. Han låg död i sin säng en dag förra sommaren, när hemtjänsten kom på besök. Den avlidne hade blivit knivhuggen i bröstet och fått kraftiga slag i pannan.

Annons

Enligt vittnen hade 63-åringen hotat sin granne till livet dagen innan. Den åtalade förnekar inte detta – men nekar å andra sidan till mordet.

Nu har Varbergs tingsrätt kommit fram till att bevisen som pekar mot 63-åringen inte räcker för att vara säker på att han är skyldig, skriver GT.

Tingsrätten lyfter också fram att den åtalade både var omvittnat berusad och sedan tidigare hade nedsatt fysisk förmåga. Domstolen tvivlar på att han skulle klara att utföra dådet så som åklagaren beskrivit det.

Åklagaren yrkade på minst 16 års fängelse för 63-åringen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons