Annons

Mördade sin fru – får nobben av HD

Brott • Publicerad 10 mars 2021
Högsta domstolen ger inget prövningstillstånd i fallet där en man i 75-årsåldern dömts för att ha mördat sin fru. Arkivbild.
Högsta domstolen ger inget prövningstillstånd i fallet där en man i 75-årsåldern dömts för att ha mördat sin fru. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

En man i 75-årsåldern som dömts för att ha mördat sin hustru kommer att få avtjäna sitt straff. Högsta domstolen säger nej till att pröva saken, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Under midsommarhelgen förra året hittades en kvinna död i Kil, norr om Karlstad. Misstankarna riktades mot hennes make, som konsekvent har nekat till brott och hävdat att han agerat i självförsvar vid tillfället då hon dog.

Annons

Tingsrätt och hovrätt har slagit fast att maken mördade kvinnan. I bägge instanser fann man också att straffvärdet för brottet var 16 års fängelse, men att mannens ålder och förmildrande omständigheter gör att han borde dömas till åtta år.

Efter hovrättsförhandlingen i december släpptes mannen ovanligt nog på fri fot i väntan på att domen skulle vinna laga kraft, vilket den efter HD:s beslut kommer att kunna göra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons