Annons

Mord i Härnösand – yrkar på livstids fängelse

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för den 23-årige man som åtalats för bland annat mord och våldtäkt i en lägenhet i Härnösand i våras, rapporterar lokala medier. I dag avslutades rättegången.
Brott • Publicerad 9 oktober 2020
Åklagaren yrkar på livstids fängelse för en 23-årig man som åtalats för bland annat mord och grov våldtäkt i Härnösand.
Åklagaren yrkar på livstids fängelse för en 23-årig man som åtalats för bland annat mord och grov våldtäkt i Härnösand.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

På morgonen den 10 maj larmades polisen om ett våldsbrott begånget i en lägenhet i Härnösand. På golvet I lägenheten hittades en allvarligt knivskadad man i 20-årsåldern, som senare avled av sina skador.

Bredvid honom på golvet låg den nu åtalade 23-åringen som under natten också, under knivhot, flera gånger ska ha våldtagit en kvinna som också befann sig i lägenheten.

Annons

23-åringen ska under natten också ha utsatt en man, som kommit till lägenheten för att hjälpa kvinnan, för grovt våld som åklagaren rubricerat som försök till mord alternativt grov misshandel..

Mannen åtalades den 25 september vid Ångermanlands tingsrätt och förhandlingen avslutades i dag.

Åklagaren yrkade att mannen ska dömas till livstids fängelse för mord, försök till mord alternativt grov misshandel, våldtäkt, grov våldtäkt och grovt olaga hot. Samtliga brott ska ha begåtts i lägenheten i Härnösand den 10 maj.

Dom i målet meddelas den 19 oktober klockan 11, enligt SVT Västernorrland och 23-åringen ska fram till dess fortsatt vara häktad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons