Annons

Monumentala skulpturer i kunglig utställning

Konst • Publicerad 27 mars 2020
Alice Aycocks skultpur "Hoop-La". Pressbild.
Alice Aycocks skultpur "Hoop-La". Pressbild.Foto: Prinsessan Estelles Kulturstiftelse/Sotheby's at Chatsworth

Stora skulpturer signerade den amerikanska konstnären Alice Aycock kommer att ställas ut på Djurgården i Stockholm i sommar.

Utställningen arrangeras av Prinsessan Estelles kulturstiftelse, som skapats på initiativ av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons

Sex skulpturer ur Alice Aycocks serie "Turbulences", som tidigare bland annat visats längs Park Lane i New York, kommer att placeras ut på Djurgården. Inspiration till verken har hämtats ur extrema väderförhållanden.

”Det är en ynnest att få presentera Alice Aycocks första separatutställning i Sverige och vi hoppas att hennes skulpturer på kungliga Djurgården kommer inspirera till många oväntade samtal, nya tankar och reflektioner”, säger Sara Sandström Nilsson, verksamhetsledare på Prinsessan Estelles kulturstiftelse, enligt ett pressmeddelande.

Skulpturerna kommer att visas mellan den 7 juni och 27 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons