Annons

Moderat kritiserade Löfven – under egen resa

Politik • Publicerad 6 januari 2021
Cecilie Tenfjord Toftby, riksdagsledamot för Moderaterna, kritiserade statsministerns galleriabesök under en telefonintervju när hon själv befann sig i Spanien.
Cecilie Tenfjord Toftby, riksdagsledamot för Moderaterna, kritiserade statsministerns galleriabesök under en telefonintervju när hon själv befann sig i Spanien.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Den moderata riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord Toftby kritiserade den 30 december Stefan Löfvens besök i en galleria under julhandeln, i en telefonintervju i P4 Sjuhärad. Senare framkom att Tenfjord Toftby själv befann sig i Spanien när hon intervjuades.

I intervjun varnade riksdagsledamoten för att andra kunde komma att ignorera rekommendationer om det ser ut som att statsministern själv inte lever upp till dem.

Annons

– Som Sveriges statsminister har ju Stefan Löfven en väldigt viktig roll i att vara ett exempel för hur det han själv säger bör efterlevas, sade riksdagsledamoten i P4 Sjuhärad den 30 december.

När hon en vecka senare tillfrågas om sin egen resa säger Cecilie Tenfjord Toftby (M) att hennes resa till Spanien inte varit lika riskabel som statsministerns galleriabesök.

– Utifrån risker och smittspridning har vi tagit rätt beslut. Utifrån att jag nu ser att människor blivit ledsna och arga och upprörda har jag självfallet fattat ett felaktigt beslut, jag borde hållit mig hemma, säger hon till P4 Sjuhärad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons