Annons

Misstänkt farligt föremål i Tensta – två gripna

Två personer greps på onsdagskvällen efter att ett misstänkt farligt föremål påträffades inomhus i ett flerfamiljshus i Tensta i nordvästra Stockholm.
Någon timme senare anträffades ett annat misstänkt farligt föremål i Järfälla, utanför Stockholm, som bedöms som skarpt.
Brott • Publicerad 11 maj 2023
Ett misstänkt farligt föremål hittades inomhus i Tensta i Stockholm på onsdagskvällen. Två personer har gripits. Arkivbild.
Ett misstänkt farligt föremål hittades inomhus i Tensta i Stockholm på onsdagskvällen. Två personer har gripits. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen fick nys om det misstänkta föremålet i Tensta i samband med annat polisarbete.

– Det är inte i en lägenhet, det är på annan plats, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Annons

En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har inletts.

– Vi har gripit två personer och nu ska vi prata med dem om det här föremålet.

Parallellt under kvällen har Stockholmspolisen jobbat med ett annat misstänkt farligt föremål – men i Järfälla. Strax före klockan 22 fick de in larmet om det misstänkta föremålet – som här fanns utomhus. Efter det att nationella bombskyddet har undersökt föremålet betraktas det som skarpt och polisen har nu inlett ännu en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Vid 03-tiden fanns ingen misstänkt gripen, skriver polisen på sin sajt.

Daniel Wikdahl sade under natten att det i nuläget inte finns något som tyder på ett samband mellan händelserna och att de utreds separat, men att det ändå inte kan uteslutas i ett så pass tidigt skede.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons