Annons

Misstänkt dubbelmördare bekant med offren

En 76-årig man, misstänkt för dubbelmordet i Arlöv, har häktats av Malmö tingsrätt. Mannen, som nekar till brott, var bekant med brottsoffren sedan tidigare.
Brott • Publicerad 8 november 2019
Åklagaren Lars Morand berättar att den mordmisstänkte var bekant med paret som dödades.
Åklagaren Lars Morand berättar att den mordmisstänkte var bekant med paret som dödades.Foto: Johan Nilsson/TT

– Där är någon form av bekantskap, säger åklagare Lars Morand.

Åklagaren konstaterar på en pressträff efter häktningsförhandlingen att vittnen sett en man vid porten till det hus där paret bodde. Åklagaren menar att det var den misstänkte mannen. Vittnenas uppgifter ger honom stöd för misstankarna, uppger han.

Annons

Han vill i övrigt inte gå in på vilken typ av bevisning som pekar mot mannen, inte heller vilket motiv som fanns bakom brottet.

Inte skjutvapen

Paret dödades med hjälp av ett vapen, men inte ett skjutvapen, enligt åklagaren, som inte vill vara mer detaljerad än så. Han kan inte svara på om mannen och kvinnan dog omedelbart.

Enligt försvarsadvokaten mår den misstänkte dåligt.

– Jag kan bara säga att min klient har förnekat gärningarna och han mår otroligt dåligt just nu, sitter oskyldigt anklagad, säger 76-åringens advokat Kristina Wenzelberg.

Mannen häktades på fredagen som på sannolika skäl misstänkt för de båda morden, som begicks söndagen den 6 oktober i Arlöv strax utanför Malmö.

Det mördade paret, som var i ungefär samma ålder som den misstänkte gärningsmannen, hittades av en hemtjänstpatrull mitt på dagen. Hemtjänsten hade varit där bara några timmar tidigare och då var allt i sin ordning.

Den misstänkte greps i tisdags. Polisen har hela tiden varit förtegen om hur paret dött, men man misstänkte inledningsvis att en utomstående person kommit till bostaden och mördat mannen och kvinnan.

Inga belägg för rån

De hemtjänstanställda lade vid det tidigare besöket märke till en person som befann sig i fastighetens entré.

Fallet har förbryllat polisen och en gärningsmannaprofilgrupp har satts in för att komma vidare i utredningen. Polisen har tidigare sagt att man inte funnit några belägg för att paret blivit rånat i samband med mordet. Inga pengar eller värdesaker tycks ha försvunnit.

76-åringen kom till häktningsförhandlingen dold under en stor ljusblå filt. Förhandlingen hölls sedan bakom stängda dörrar. Åtal ska vara väckt senast den 22 november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons