Annons

Minst en död i oväder i Frankrike

Kraftiga oväder drog fram över stora delar av Frankrike på lördagen, med katastrofala följder på vissa håll.
Frankrike • Publicerad 5 juni 2022

I staden Rouen i Normandie omkom en kvinna när hon fastnade under en bil på grund av forsande vatten.

I departementen Landes och Gers i sydväst föll hagel större än golfbollar och förstörde vinodlingar. Tiotusentals hektar mark har påverkats, enligt lokala myndigheter.

Annons

– Det finns inget kvar av vinodlingarna. Taket på vår lantbruksbyggnad är en stor schweizerost, och fönstren har gått sönder på huset, säger odlaren Nelly Lacave.

– Min pappa, som är nästan 70 år, har aldrig sett något liknande, tillägger hon.

I Loir-et-Cher i centrala Frankrike fick 30 000 scouter på ett läger fly ovädret. Stormen drog fram vid 16.30-tiden på lördagseftermiddagen och på bara några minuter rev de starka vindbyarna ner de unga scouternas tält.

– Tiotusentals ungdomar, mellan åtta och tolv, kunde söka skydd inne på ett slott, säger scouternas presstalesperson Damien Tardy.

Franska meteorologer varnar för att fler oväder är på väg. De kommer att dra in i sydväst och sedan röra sig mot nordöst över landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons