Annons

Minst 22 sikhiska pilgrimer dödade i olycka

Pakistan • Publicerad 3 juli 2020
Minst 22 sikhiska pilgrimer, varav 19 från samma släkt, dödades när det fordon de färdades i blev påkört av ett tåg i östra Pakistan.
Minst 22 sikhiska pilgrimer, varav 19 från samma släkt, dödades när det fordon de färdades i blev påkört av ett tåg i östra Pakistan.Foto: 

Minst 22 sikhiska pilgrimer, varav 19 från samma släkt, dödades när det fordon de färdades i blev påkört av ett tåg i östra Pakistan, enligt inrikesdepartementet.

– Järnvägsövergången var obemannad och föraren av fordonet tog ett förhastat beslut genom att köra upp på spåret, säger Quratul Ain, talesperson för tågbolaget Pakistan Railways om fredagens olycka.

Annons

Wajid Abbas, talesperson för polisen, säger att flera andra personer ligger på sjukhus och att deras tillstånd betecknas som kritiskt. Inga personer på tåget skadades.

Totalt ett 30-tal pilgrimer fanns i fordonet, och de var på väg hem efter ett besök vid en sikhisk helgedom nära storstaden Lahore.

Lokala tv-stationer visar bilder på det sönderslitna fordonet på tågrälsen.

Premiärminister Imran Khan skriver på Twitter att han är "djupt sorgsen" över nyheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons