Annons

Minskad gränshandel lyft för norska butiker

Ekonomi • Publicerad 27 november 2020
Norrmän som handlar i lågprisvaruhus på den svenska sidan gränsen har blivit en allt ovanligare syn i coronapandemins spår. Arkivbild.
Norrmän som handlar i lågprisvaruhus på den svenska sidan gränsen har blivit en allt ovanligare syn i coronapandemins spår. Arkivbild.Foto: Joachim Lagercrantz/TT

Den norska detaljhandeln fortsätter öka, visar månadssiffror från den norska statistikbyrån SSB för oktober. Enligt SSB bidrar bland annat minskad gränshandel i Sverige till ökningen.

Dessutom bidrar ändrade konsumtionsmönster i pandemins spår, där norrmännen köper mer varor i stället för tjänster och samtidigt lägger mindre pengar på resor.

Omsättningsvolymen i den norska detaljhandeln i oktober ökade med 1,2 procent jämfört med september, enligt säsongsjusterade tal. Detta kommer efter ökningen på 0,3 procent mellan augusti och september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons