Migrationsverket anser inte att det i dagsläget finns möjligheter att minska antalet asylsökande i Hultsfreds kommun
Nyheter • Publicerad 7 november 2003

Oskarshamns-Tidningen berättade i gårdagens tidning att kommunledningen ökat sina krav på Migrationsverket och vill reducera antalet asyl-sökandeplatser med hälften, eller 400, samtidigt också lägga ner enheten på Tjädervägen i Virserum.

Men enligt Migrationsverkets regioninformatör Per-Axel Stenström är det omöjligt just nu.

- Det finns ingen möjlighet att minska antalet boendeplatser

i Hultsfred idag, säger han.

- Vi kan mycket väl tänka oss att tillmötesgå kommunen i ett läge där inströmningen av asylsökande sjunker.

Han påpekar att denna information redan lämnats till kommunledningen då man tidigare i höst begärde en minskning med 300 platser.

- Vi har svarat på kommunens begäran i ett brev, på ett hövligt och korrekt sätt, säger Per-Arne Stenström.

- Nu beklagar vi att kommunen valt att först gå till media innan man väljer att ha en dialog med oss. Men alla dörrar står, precis som tidigare, öppna för samtal.

Kommunalrådet Bo Bergman (s) berättar att kommunstyrelsen nu ska skicka över det nya beslutet till Migrationsverket och han står på sig om att få tydligare svar.

- Jag vill inte ha något bråk med Migrationsverket, säger han, men jag tycker fortfarande att vi har fått ett för dåligt gensvar.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.