Annons

Migranter räddade vid grekiska gränsen

Nästan 40 migranter, inklusive flera barn, har räddats från en holme i floden Evros som gränsar till Turkiet, meddelar grekisk polis.
Grekland • Publicerad 4 maj 2023
I bakgrunden syns en polisbåt patrullera på floden Evros som utgör en naturlig gräns mellan Grekland och Turkiet. Arkivbild.
I bakgrunden syns en polisbåt patrullera på floden Evros som utgör en naturlig gräns mellan Grekland och Turkiet. Arkivbild.Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

Gruppen bestod av 13 män, 11 kvinnor och 15 barn. Polisen har inte uppgett deras nationaliteter.

Det var aktivister som uppmärksammade polisen om människorna. En smugglare från den turkiska sidan hade fört dem till holmen med hjälp av en jolle och lämnat dem där, enligt polisen.

Annons

Tusentals migranter har under de senaste åren tagit sig från Turkiet till Grekland i hopp om att nå Västeuropa. Det har dock blivit svårare för migranter att nå grekiska öar eftersom övervakningen av Egeiska havet har ökat. Fler försöker därför korsa floden Evros.

Icke-statliga organisationer anklagar Grekland för att olagligen trycka tillbaka migranter som tar sig över floden, vilket Aten förnekar.

Grekland har redan upprättat ett stängsel längs gränsen till Turkiet i ett försök att minska migrantströmmen.

Stängslet är nu cirka 38 kilometer långt och Aten har beslutat att förlänga det med 35 kilometer innan årets slut.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons