GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Migrantbåt sjönk – över 70 döda

Syrien • Publicerad 23 september 2022
Migranter under en annan räddningsoperation på Medelhavet i slutet av augusti.
Migranter under en annan räddningsoperation på Medelhavet i slutet av augusti.Foto: Jeremias Gonzalez/AP/TT

Dödstalet stiger efter torsdagens förlisning utanför Syriens kust. Över 70 personer har bekräftats omkomna efter att den båt de färdades i sjönk, uppger det syriska hälsodepartementet.

Nästan 20 migranter räddades ur vattnet och vårdas på sjukhus i den syriska kuststaden Tartus.

Dödstalet befaras dock stiga ytterligare – båten ska ha haft över 100 migranter ombord när den lämnade Libanon i början av veckan.

I fjol noterades en ökning av människor som försökte lämna Libanon för Europa i överfulla båtar. Många av dem som försöker ta sig från Libanon är syrier, men den växande ekonomiska krisen i landet gör att allt fler libaneser också försöker lämna landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.