Annons

Överlag uppåt på Asiens börser

Börs • Publicerad 13 januari 2021
Tokyobörsens Nikkei|225-index klättrar upp 0,6 procent i förmiddagshandeln. Arkivbild.
Tokyobörsens Nikkei|225-index klättrar upp 0,6 procent i förmiddagshandeln. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Det var en blandad utveckling på ledande asiatiska börser under onsdagens handel.

Tokyobörsens Nikkei 225-index steg för femte handelsdagen i rad, upp med 1 procent, och fortsätter därmed att ligga på den högsta nivån på 30 år. Det bredare Topix-index steg 0,4 procent.

Annons

Mot strömmen gick biltillverkare som Toyota och Nissan, vars aktier föll 0,6 respektive 2,2 procent, efter uppgifter om att komponentbrist tvingat stora japanska biltillverkare att dra ned på produktionen på anläggningar i Texas, USA.

Seoulbörsens Kospi-index hängde på uppåt, med ett lyft på 0,7 procent. Även Taiwanbörsen gick bra, upp med 1,7 procent.

Shanghaibörsen låg däremot på minus 0,5 procent i den avslutande handeln, medan Hongkongbörsen var på en oförändrad nivå.

Dollarn pressades på valutamarknaden, medan marknadsräntorna sjönk tillbaka något från de högsta noteringarna på nästa ett år tidigare i veckan.

Världsmarknadspriset på råolja fortsätter att stiga. Ett terminskontrakt för leverans av så kallad brentolja nästa månad kostar drygt 57:20 dollar per fat – den högsta nivån sedan februari 2020.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons