Annons

Mer rökning när fler jobbar hemma

Efterfrågan på cigaretter har ökat i covid-19-pandemin. Mer hemarbete har gjort det möjligt för fler att röka på arbetstid, enligt den brittiska tobakstillverkaren Imperial Brands.
Ekonomi • Publicerad 8 oktober 2020
Efterfrågan på cigaretter ökar när fler jobbar hemma i covid-19-pandemin. Arkivbild
Efterfrågan på cigaretter ökar när fler jobbar hemma i covid-19-pandemin. ArkivbildFoto: Fredrik Persson

För helåret räknar Imperial Brands – som bland annat säljer cigaretter med varumärken som Winston, Gauloises och Gitanes – nu med en oförändrad omsättning. Men för tobaksprodukter, som cigaretter, väntas det bli en ökning av försäljningsintäkterna med 1 procent.

Att omsättningen sammanlagt trots det är oförändrad handlar om att det ser ut att bli ett bakslag på omkring 30 procent i försäljningsintäkterna från andra nikotinprodukter, som så kallade e-cigaretter.

Annons

Utvecklingen för bolaget är mer positiv än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en försäljningsnedgång totalt på 1,6 procent och för tobaksprodukter på 0,4 procent.

Geografiskt slår också coronakrisen igenom i Imperials försäljning: i Europa och USA ökar försäljningen medan den minskar på klassiska turistorter.

En fullständig delårsrapport för tredje kvartalet från Imperial Brands väntas den 17 oktober.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons