Annons

Medvind för Vestas

Ekonomi • Publicerad 7 november 2019
Det snurrar på bra för turbintillverkaren Vestas. Arkivbild
Det snurrar på bra för turbintillverkaren Vestas. ArkivbildFoto: MAX WHITTAKER AP/TT

Den danska vindturbintillverkaren Vestas redovisar en högre vinst än väntat för tredje kvartalet, till följd av oväntat stor efterfrågan. I samband med delårsrapporten meddelar bolaget också att man köper tillbaka aktier för 200 miljoner euro (cirka 2,1 miljarder svenska kronor) till årsskiftet.

Rörelseresultatet för engångsposter lyfte 55 procent till 429 miljoner euro. Det kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 351 miljoner euro enligt Refinitiv.

Annons

Det blåser i rätt riktning för Vestas, när bolaget summerar läget. Intäkter, vinst och fritt kassaflöde ökade jämfört med tredje kvartalet i fjol. Orderingången beskrivs samtidigt som solid, vilket gett en rekordstor orderbok.

Intäkterna under tredje kvartalet lyfte till 3,65 miljarder euro, ett lyft med 30 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Bolaget bekräftar prognosen om intäkter på 11,0–12,2 miljarder euro för helåret.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons