Annons

Mats Löfving blir regionpolischef i Stockholm

Samhälle • Publicerad 1 oktober 2020
Mats Löfving blir regionpolischef i Stockholm och Gotland, men fortsätter som ställföreträdande rikspolischef. Arkivbild.
Mats Löfving blir regionpolischef i Stockholm och Gotland, men fortsätter som ställföreträdande rikspolischef. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Biträdande rikspolischefen Mats Löfving blir ny regionpolischef i Stockholm och på Gotland. Han har de senaste sex åren varit chef för Nationella operativa avdelningen och kommer att fortsätta vara ställföreträdande rikspolischef.

Löfving tillträder som regionpolischef den 1 oktober. I ett pressmeddelande säger han att en av de långsiktigt viktigaste frågorna blir att stoppa rekryteringen av barn till kriminella gäng, men att hans fokus kommer att vara "att ytterligare växla upp vårt arbete för att polisregionens 2,4 miljoner invånare ska känna sig säkra och trygga".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons