Annons

Manuspris till "Parasit" och "Jojo Rabbit"

Film • Publicerad 2 februari 2020
Den sydkoreanska filmen "Parasit" har tilldelats ännu ett filmpris, denna gång för bästa originalmanus av det amerikanska manusförfattarfacket WGA. Arkivbild.
Den sydkoreanska filmen "Parasit" har tilldelats ännu ett filmpris, denna gång för bästa originalmanus av det amerikanska manusförfattarfacket WGA. Arkivbild.Foto: Neon/AP/TT

Den sydkoreanska filmen "Parasit" fortsätter att skörda framgångar. På lördagskvällen amerikansk tid tilldelades filmen priset för bästa originalmanus på Writers Guild Awards, som arrangeras årligen av de amerikanska film- och tv-manusförfattarnas fackförbund Writers Guild of America (WGA).

I kategorin bästa manus efter förlaga kammade "Jojo Rabbit", vars manus skrivet av regissören Taika Waititi bygger på Christine Leunens roman "Caging skies", hem priset, skriver The New York Times.

Annons

I tv-kategorierna prisades bland annat HBO-serierna "Succession" och "Chernobyl".

"Parasit", skriven och regisserad av Bong Joon-Ho, tilldelades nyligen en Golden Globe för bästa icke-engelskspråkiga film, och skådespelarensemblen prisades även på WGA:s skådespelarmotsvarighet Screen Actors Guild Awards.

Filmen är även nominerad i sex kategorier, bland annat bästa film, på årets Oscarsgala.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons