Annons

Mänskliga kvarlevor sveptes bort i oväder

Nära 150 döda kroppar har svepts iväg utför en dalgång från en gravplats i sydöstra Frankrike av en flod som svämmade över av ett kraftigt oväder.
Frankrike • Publicerad 6 oktober 2020
Resterna av begravningsplatsen i byn Saint-Dalmas-de-Tende i sydöstra Frankrike sedan den härjats av floden Roya.
Resterna av begravningsplatsen i byn Saint-Dalmas-de-Tende i sydöstra Frankrike sedan den härjats av floden Roya.Foto: Fabien Novial/AFP/TT

Över en halv meter regn föll över gränstrakterna mellan Frankrike och Italien i fredags, vilket fick vattendragen i området att växa.

I bergsbyn Saint-Dalmas-de-Tende kastade sig floden Roya in över begravningsplatsen, svepte med sig många gravar och kroppar och efterlämnade stor förödelse.

Annons

Borgmästaren Jean-Pierre Vassallo säger att stormen var "apokalyptisk".

– Våra familjer fördes bort, nästan 150 personer sveptes bort av vattnet, säger han.

På den italienska sidan av gränsen hittades sedan flera kroppar under helgen, och enligt franska myndigheter var de förruttnade.

– Det här var inte nya dödsfall. . .  men gamla kroppar som sannolikt överensstämmer med dem från de (franska) gravplatser som översvämmades av flodvatten, sade Bernard Gonzalez, prefekt i det franska departementet Alpes-Maritimes, till medier.

I Saint-Dalmas-de-Tende kollapsade alla fyra broar över floden. Byggnader, vägar och järnvägar förstördes också och elförsörjningen slogs ut.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons