GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mäns och kvinnors inkomstskillnader granskas

Ekonomi • Publicerad 7 juli 2022
Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S). Arkivbild.
Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S). Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen ger Medlingsinstitutet i uppdrag att bredda sin kartläggning av hur inkomstskillnader påverkar kvinnor och mäns ekonomi.

Myndigheten kommer bland annat att analysera inkomster över tid, samt hur dessa skiljer sig mellan grupper i samhället. I det nya uppdraget ska Medlingsinstitutet dessutom undersöka avkastning av kapital samt näringsinkomster, som del av en jämställdhetssatsning.

"Att minska lönegapet är en central jämställdhetsfråga men det räcker inte. Vi måste också synliggöra inkomstgapet, som påverkar kvinnors möjlighet att spara, köpa bostad och den framtida pensionen. Vi ger därför ett breddat uppdrag till Medlingsinstitutet där även inkomstskillnaderna mellan män och kvinnor analyseras", säger arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.