Annons

Människorättsjurist ny ordförande i Amnesty

Samhälle • Publicerad 4 oktober 2020
Människorättsjuristen Parul Sharma är ny ordförande i svenska Amnesty. Arkivbild.
Människorättsjuristen Parul Sharma är ny ordförande i svenska Amnesty. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Parul Sharma har valts som ny ordförande i svenska Amnesty. Hon tar över efter Amanda Jackson som varit sektionens ordförande i två år.

"Detta är en tid då Amnesty behöver synas, växa, ta en större plats och höras alltmer. Jag upplever att jag går in som ordförande i en tid som för Sverige och världen är avgörande utifrån ett människorättsligt perspektiv", säger den nya ordföranden i en kommentar.

Annons

Sharma är människorättsjurist med fokus på hållbarhetsfrågor. Hon är även regionchef för klimaträttvisefrågor i Sydasien vid organisatoinen PVCHR (Peoples' Vigilance Committee on Human Rights Asia) och har i över 20 år drivit en rörelse för flickors rättigheter i Indien.

"Det är med största ödmjukhet som jag tar mig an detta uppdrag och lovar att göra mitt yttersta för att stötta, stärka och förmedla allt det Amnesty står för", säger Parul Sharma.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons