Många har sett "The Irishman" – men inte hela

Film • Publicerad 7 december 2019
Al Pacino och Robert De Niro i "The Irishman". Pressbild.
Al Pacino och Robert De Niro i "The Irishman". Pressbild.Foto: Netflix

Martin Scorseses "The Irishman" strömmas flitigt på Netflix. Åtminstone i USA, där 13,2 miljoner tittare hade sett filmen under de första fem dagarna efter att filmen släppts på plattformen, enligt mätinstitutet Nielsen.

Filmen startar därmed bättre i USA än Netflix andra storfilm under hösten, "El Camino: A breaking bad movie", skriver Bloomberg.

Långtifrån alla som började titta på Scorseses mastodontfilm i maffiamiljö, med skådisar som Al Pacino, Robert De Niro och Joe Pesci, såg dock färdigt den i en sittning, enligt mätinstitutet.

Endast 18 procent av de 13,2 miljoner som började titta på den 3,5 timmar långa filmen såg färdigt den i ett svep, enligt Nielsen.

Siffrorna ska dock tas med en nypa salt, då de inte kommer från Netflix. Strömningsjätten brukar vara restriktiv när det gäller att kommunicera ut tittarsiffror, och har än så länge inte gått ut med några egna siffror gällande "The Irishman".

Mätinstitutet Nielsen mäter endast tittarmönster i USA, och räknar heller inte in visningar som skett via Netflix i mobiltelefoner, varför tittarsiffrorna bör ses som en uppskattning, enligt Bloomberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.