GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många döda och skadade i bilbomb vid moské

Afghanistan • Publicerad 23 september 2022
Svart rök sågs stiga från bombplatsen utanför en moské i Kabul på fredagen.
Svart rök sågs stiga från bombplatsen utanför en moské i Kabul på fredagen.Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

En bilbomb utlöstes på fredagen utanför en moské i Afghanistans huvudstad Kabul. Minst sju personer dödades och 41 skadades i explosionen. Bland offren finns flera barn, enligt en representant för de styrande talibanerna.

Ingen har sagt sig stå bakom attentatet, som skedde i stadens diplomatkvarter.

Bomben detonerade i samband med att människor lämnade moskén efter fredagsbönen, enligt polisens talesperson Khalid Zadran.

– Att attackera moskéer och besökare där är ett oförlåtligt brott, säger han.

Attacken är den senaste i raden sedan talibanerna tog makten förra året. Terrorgruppen IS har tagit på sig flera av de tidigare dåden, ofta riktade mot shiamuslimer.

FN:s besittning i Kabul skriver på Twitter att händelsen är ännu en "bitter påminnelse" om det ansträngda läget när det gäller säkerhet och terrorism i landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.