Annons

Många döda i jordskred i Ecuador

Minst 24 personer har dödats i ett jordskred i Ecuadors huvudstad Quito.
Ecuador • Publicerad 2 februari 2022
Många personer omkom i ett jordskred i La Gasca i Quito i Ecuador.
Många personer omkom i ett jordskred i La Gasca i Quito i Ecuador.Foto: Dolores Ochoa/AP/TT
Webbkarta
WebbkartaFoto: Johan Hallnäs/TT

Fordon och träd sveptes med när flera meter höga lervågor svepte in över bostäder och en idrottsinläggning, när en sluttning gav vika i Quito på tisdagen.

Imelda Pacheco kände att huset började röra på sig som av ett skalv, följt av att vatten och grus började strömma in genom dörrar och fönster.

Annons

– Jag hade knappt tid att ta tag i min fyraårige sons hand och jag sprang till trapporna till terrassen. Plötsligt försvann väggarna på framsidan och på sidan, säger hon och fortsätter:

– Vi ropade till våra grannar på första våningen, men vattnet svepte bort mamman och dottern i familjen.

Skredet orsakades av nästan ett dygn av regn. Förutom de omkomna har 48 personer skadats och räddningsarbetare och närboende söker i rasmassorna efter fler offer.

Polisen uppmanade till tystnad så att ropen från överlevande skulle kunna höras.

– Jag trodde att jag skulle dö med min son. Jag kramade honom hårt och vi skakade, antagligen från kylan och skräcken. Det var med nöd och näppe vi överlevde, säger Imelda Pacheco.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons