Annons

Många döda i jordskalv – sjukhus kollapsade

Kraftiga jordskalv har skakat den indonesiska ön Sulawesi. Flera byggnader har kollapsat, däribland ett sjukhus i staden Mamuju.
Indonesien • Publicerad 15 januari 2021
Boende inspekterar ett raserat hus i Mamuju på västra Sulawesi i Indonesien.Foto: Rudy Akdyaksyah/AP/TT

– Enligt de senaste uppgifterna har 26 människor mist livet i Mamuju, säger Ali Rahman, chef på det lokala räddningsverket, enligt nyhetsbyrån AFP.

Nyhetsbyrån rapporterar också om ytterligare minst åtta döda utanför staden.

Annons

– Antalet kan växa, men vi hoppas inte det. Många av de döda ligger begravda under rasmassor, säger Ali Rahman.

Det finns uppgifter om att såväl patienter som personal är instängda på det raserade sjukhuset i Mamuju, på västra Sulawesi.

Antalet skadade anges till minst 600, samtidigt som tusentals har tvingats fly, enligt myndigheterna.

– Vägarna har brutits sönder och många byggnader har kollapsat, säger 28-årige Hendra, som bor i Mamuju, till AFP.

Det kraftigaste skalvet inträffade tidigt på fredagsmorgonen och hade en magnitud på 6,2. Det var centrerat sex kilometer nordöst om Majene på västra Sulawesi, mer än en mil under markytan, meddelar landets katastrofmyndighet.

Hittills har tiotals efterskalv registrerats. Indonesiens myndigheter befarar flera kraftiga sådana, och varnar att det kan innebära att tsunamier hotar kustområden.

Till en början rapporterades det att ett hotell hade kollapsat, men det ska endast delvis ha raserats. Även kontoret som tillhör regionens guvernör uppges ha skadats svårt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons