GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många döda efter smäll i Nigeria

Nigeria • Publicerad 25 januari 2023

Minst 27 personer dödades av en explosion i delstaten Nasarawa i Nigeria på onsdagen. Samtliga offer uppges ha varit boskapsskötare som ska ha varit på väg till en by när något detonerade mitt i gruppen.

Orsaken till explosionen är oklar. Enligt polisen rör det sig om ett bombattentat, men en organisation som företräder boskapsskötare i regionen uppger att militären genomfört en flygräd.

Området, i de centrala delarna av Nigeria, har i årtionden plågats av etniska strider, inte minst mellan boskapsskötare, som till stor del är muslimer, och bönder, som till övervägande del är kristna.

Samtidigt har militären flera gånger tidigare av misstag dödat civila i flygräder riktade mot islamistiska extremister.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.