GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man anhållen för mordet i Kristianstad

En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för mordet på en man i 20-årsåldern i Kristianstad i torsdags kväll.
Mannen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.
Brott • Publicerad 23 september 2022
Polisen på plats vid brottsplatsen under natten mot fredagen.
Polisen på plats vid brottsplatsen under natten mot fredagen.Foto: Johan Nilsson/TT
Polis på plats efter att en person hittats skadad på Gamlegården i Kristianstad efter larm om skottlossning. Mannen avled av sina skador.
Polis på plats efter att en person hittats skadad på Gamlegården i Kristianstad efter larm om skottlossning. Mannen avled av sina skador.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen anhölls tidigare under fredagen i sin frånvaro och kunde under eftermiddagen frihetsberövas.

Några kommentarer kommer inte att lämnas av varken polis eller åklagare, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har tidigare bekräftat att den mördade mannen haft kopplingar till kriminella nätverk.

Skjutningen är en av flera som inträffat i Kristianstad på kort tid, men än så länge kan polisen inte slå fast att händelserna hör ihop.

– Vi undersöker kopplingar till tidigare konflikter eller andra fall, sade Fredrik Liljeroos, chef för utredningssektionen vid polisområde Nordöstra Skåne under en presskonferens under fredagseftermiddagen.

– Vi har inte kommit speciellt långt i det arbetet, fortsätter han.

Känd av polisen

Det var vid 23-tiden i torsdags som polisen fick flera larm om skottlossning i stadsdelen Gamlegården i norra Kristianstad och om att en skadad person synts i området.

Ambulans förde den skadade till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Mannen kunde senare identifieras och anhöriga underrättades.

– Den här mannen är känd av oss sedan tidigare och har tidigare kopplingar till kriminella nätverk, säger Fredrik Liljeroos.

På brottsplatsen, som spärrades av under natten, hittades hylsor efter en teknisk undersökning. Polisen har därefter varit kvar på platsen och har eftersökt tips från allmänheten.

48:e offret

Mannen blev det 48:e dödsoffret till följd av skjutningar i år, vilket innebär att tidigare toppnotering från 2020 passerats, trots att det bara är september.

Senast i helgen hittades en man i 30-årsåldern skadad efter en annan skottlossning i Kristianstad, också den i Gamlegården.

– Vi har haft en del konflikter inom polisområde Kristianstad. Vi vet inte om det här fallet har koppling till tidigare konflikt, säger Fredrik Liljeroos som avfärdar att det inträffade skulle vara en del i en renodlad gängkonflikt.

– Jag skulle inte bedöma det som ett gängkrig. De här människorna rör sig i olika konstellationer som förändrar sig över tid. De varierar över tid beroende på lojaliteter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.