Man häktad misstänkt för mord på kvinna

Brott • Publicerad 4 maj 2020
En 63-årig man i Ystads kommun har häktats misstänkt för att ha mördat en kvinna. Arkivbild.
En 63-årig man i Ystads kommun har häktats misstänkt för att ha mördat en kvinna. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En 63-årig man i Ystads kommun har häktats misstänkt för att ha mördat en kvinna. Offret och den misstänkte gärningsmannen var bekanta sedan tidigare, skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnan, som var i 50-årsåldern, lades in på sjukhus den 20 april men avled senare under dagen, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Först hanterades ärendet som ett sjukdomsfall, men efter en obduktion uppstod misstankar om att dödsfallet inte var naturligt.

– Under obduktionen uppdagades detaljer som gjorde att vi i stället började misstänka att kvinnan blivit bragd om livet, säger Andreas Hermann, inspektör hos Ystadpolisen, till SVT.

Mannen häktades misstänkt för mord den 28 april.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.