Annons

Man hittad död efter vattenskoterolycka

Olyckor • Publicerad 3 juli 2020
En man som saknats efter en vattenskoterolycka i sjön Aspen i Lerum har hittats död. Arkivbild.
En man som saknats efter en vattenskoterolycka i sjön Aspen i Lerum har hittats död. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg

En man i 35-årsåldern har hittats död efter en vattenskoterolycka i närheten av en småbåtshamn vid sjön Aspen i Lerum. Olyckan inträffade på torsdagskvällen när en kvinna och en man åkte på vattenskotern och mannen försvann i vattnet.

Kvinnan skadades lindrigt i olyckan enligt polisen. Mannen eftersöktes med helikopter och drönare och under fredagen fortsatte sökinsatsen på sjön. Vid 15-tiden hittades mannen död.

Annons

– Under sökarbetet så anträffades en kropp i vattnet och kunde därefter identifieras som den sedan i går försvunna mannen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.

Vad som orsakade olyckan är ännu oklart. Polisen utreder händelsen som vårdslöshet i sjötrafik och vattenskotern är tagen i beslag för teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons