Annons

Maduro benådar oppositionspolitiker

Venezuela • Publicerad 1 september 2020
En väggmålning av Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.
En väggmålning av Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

Venezuelas president Nicolás Maduro har benådat över 100 personer – folkvalda politiker och medarbetare till oppositionsledaren Juan Guaidó – i syfte att "främja nationell försoning".

Bland andra fanns Guaidós stabschef Roberto Marrero med på den namnlista som informationsminister Jorge Rodríguez läste upp i statlig tv.

Annons

Marrero greps i mars 2019 och anklagades då för att vara en del av en "terroristcell" som planerade attacker för att destabilisera Maduroregeringen.

Guaidó själv återfanns emellertid inte bland de benådade, trots flera åtal mot honom.

Benådningarna kommer dagen efter det att Maduro sagt att han inför val som ska hållas i december vill ha försoning och dialog i det djupt splittrade landet.

Guaidó och flera andra ledande personer från oppositionen säger redan nu att de kommer att bojkotta valet på grund av bristande transparens.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons