Annons

Macron: Historiskt misstag av Putin

Ukraina • Publicerad 3 juni 2022
Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/TT

Frankrikes president Emmanuel Macron säger att Rysslands president Vladimir Putin begick ett "historiskt och fundamentalt misstag" när han invaderade Ukraina och han konstaterar att Putin nu är "isolerad".

– Jag anser, och det har jag sagt till honom, att han har begått ett historiskt och fundamentalt misstag gentemot sitt folk, gentemot sig själv och gentemot historien, säger han i intervju på fredagen med regionala medier i Frankrike.

Annons

– Jag tror att han har isolerat sig själv. Att isolera sig själv är en sak, men att ta sig ur den (isoleringen) är mycket svårt.

Den franske presidenten upprepar samtidigt sin ståndpunkt att Ryssland inte ska "förnedras . . . eftersom den dag striderna upphör ska vi kunna gå vidare med diplomatin".

Angående ett eventuellt besök av den franske presidenten i den ukrainska huvudstaden Kiev svarar Macron att han "inte utesluter det".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons