Annons

M vill renodla polisens uppdrag

Politik • Publicerad 21 maj 2022
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. ArkivbildFoto: Christine Olsson/TT

Polisen ska kunna fokusera på att förebygga, ingripa och utreda brott och därför ska andra uppgifter som exempelvis passhantering skötas av andra myndigheter. Det skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och före detta rikspolischefen Bengt Svenson (M) i en debattartikel i Expressen.

"Polisen borde fokusera på den grova gängkriminaliteten som plågar Sverige och som nyligen manifesterades i påskupploppen, på de grova sexualbrott som drabbar kvinnor och på alla vardagsbrott som drabbar människor med stulna båtmotorer och inbrott", skriver de två moderaterna och listar ett antal av polisens nuvarande arbetsuppgifter som de anser borde skötas av andra.

Annons

Förutom passhanteringen nämns transportverksamheten, stämningsmannaverksamheten, hittegodshanteringen och vissa tillståndsärenden.

"En moderatledd regering kommer efter valet i höst ta initiativ för att renodla polisens uppdrag", skriver de.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons