Annons

Lyft trots färre sålda bilar för BMW

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2022
BMW:s försäljningsvolym minskade i första kvartalet, men då man satsade på dyrare modeller med högre marginaler lyfte både resultatet och försäljningsintäkterna. Arkivbild
BMW:s försäljningsvolym minskade i första kvartalet, men då man satsade på dyrare modeller med högre marginaler lyfte både resultatet och försäljningsintäkterna. ArkivbildFoto: Lennart Preiss AP/TT

Den tyska biltillverkaren BMW redovisar ett vinst- och försäljningslyft för årets första kvartal, trots produktionsstörningar kopplade till Ukrainakriget och covid-19-nedstängningar i Kina.

Rörelseresultatet under kvartalet steg 12 procent till 3,39 miljarder euro, vilket var mer än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 2,9 miljarder euro.

Annons

Fokus i produktionen lades på att få ut dyrare bilmodeller med högre marginaler, vilket ledde till att försäljningsvolymen – antalet sålda bilar – sjönk 6 procent, medan försäljningsintäkterna lyfte med 17 procent.

BMW:s rörelsemarginal under första kvartalet var 8,9 procent, vilket var tydligt högre än väntade 7,8 procent. Men det är långt kvar upp till ärkerivalen Mercedes-Benz marginal, som lyfte till 16,4 procent under årets första kvartal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons