Annons

Lyft för SAS i december

Ekonomi • Publicerad 12 januari 2021
SAS har presenterat nya trafiksiffror för december. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ökad efterfrågan under helgerna gör att SAS kan redovisa stigande passagerarsiffror för december månad. Nästan 400 000 passagerare flög med med bolaget i december, en ökning med 18 procent jämfört med november. I jämförelse med samma period föregående år var det dock ett rejält ras, närmare 80 procent. Kabinfaktorn uppgick till 33 procent, en ökning med åtta procentenheter jämfört med november.

"Efterfrågan är fortsatt kraftigt negativt påverkad av gällande reserestriktioner och resandet under helgerna var betydligt lägre än normalt för december månad. Utvecklingen av vacciner och påbörjade vaccinationsprogram mot covid-19 är däremot uppmuntrande och en förutsättning för en snar normalisering av flygindustrin", säger Rickard Gustafson, avgående vd för SAS i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons