Annons

Larssons bomb efter långa frånvaron: "Skönt"

En opererad handled höll Emil Larsson borta från spel i över två månader.
Mot Färjestad bombade han in säsongens första mål när Luleå vann med 3–2 och utökade serieledningen.
Ishockey • Publicerad 28 december 2019
Luleås Einar Emanuelsson jublar under lördagens ishockeymatch där Luleå var vassast – och vann med 3–2.
Luleås Einar Emanuelsson jublar under lördagens ishockeymatch där Luleå var vassast – och vann med 3–2.Foto: Tommy Pedersen/TT

Precis som förra säsongen är Färjestad målgladast och Luleå tätast i SHL-ishockeyn.

Det placerar lagen högt upp i tabellen och mellandagsmötet i Karlstad var en duell om serieledningen.

Annons

Luleå hade en poäng tillgodo inför matchen och var vassast från start. Gästerna tog ledningen i slutet av första perioden genom Isac Brännström, men var illa ute efter att Färjestad vänt till 2–1.

Då tyckte Emil Larsson att det var dags att kliva fram. Projektilen gick rakt upp i närmaste krysset, var Luleåforwardens första mål för säsongen och fick matchen att väga över igen.

– Jäkligt skönt att se den gå in. Det ger oss ny energi, säger 26-åringen som gjorde fyra mål på åtta landskamper förra säsongen.

”Har alla chanser”

Larsson tvingades till en handledsoperation i somras och var tillbaka i spel först i början av december. Från sidan har han sett ett stabilt Luleå parkera i toppen av tabellen och på isen ger han serieledaren och guldkandidaten ytterligare spets.

– Vi har alla chanser att gå riktigt långt. Vi har väldigt många bra spelare och stor konkurrens i laget. Vi har haft många skador men kan täppa till alla luckor. Det är en otrolig styrka, säger han.

Luleå dominerade matchen mot Färjestad totalt efter Larssons kvittering.

Einar Emanuelsson gjorde segermålet åtta och en halv minut in i slutperioden.

Tränaren Thomas Berglund satte betyget ”klockrent” på Luleås avslutning och Emil Larsson höll med.

– Det är väldigt stabilt. Vi matar på och släpper inte till särskilt mycket, säger han.

Nyttig erfarenhet

Färjestad blev nollat för första gången den här säsongen när Rögle vann efter förlängning på annandagen, då dessutom målkungen Michael Lindqvist skadade knäet.

Annons

Karlstadlaget var bättre än Luleå i andra perioden men var sett till hela matchen inte riktigt nära att ta tillbaka serieledningen som försvann i Ängelholm.

– En jämn och bra ishockeymatch men vi lyckas inte få till det i tredje perioden, säger Färjestadstränaren Johan Pennerborn.

Trots förlusten värdesatte han erfarenheten.

– Vi har inte spelat så många matcher av den här digniteten, där man inte får bjuda på något, måste lägga band på sig och vara smart i alla situationer. Det är jäkligt nyttigt på längre sikt, säger Pennerborn.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons