Lokalt låtskrivarteam redo för Melodifestivalen

Britney Spears möter Ricky Martin.
Och låtskrivarteamet Johan Ramström och Patrik Magnusson hoppas att latinosvänget och Pablo Cepedas artisteri ska ta dem hela vägen till Globen.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2006
Pablo Cepeda har varit med och skrivit Ramström och Magnussons låt och är den artist som framför bidraget.
Pablo Cepeda har varit med och skrivit Ramström och Magnussons låt och är den artist som framför bidraget.Foto: 
Johan Ramström och Patrik Magnusson väntar på att få till en riktig dunderhit och de jobbar hårt för att lyckas.
Foto: Jonas Tanninger
Johan Ramström och Patrik Magnusson väntar på att få till en riktig dunderhit och de jobbar hårt för att lyckas. Foto: Jonas TanningerFoto: 

Det gäller att vara snygg i tv. Så är det bara. När Barometern-OT ringer är Johan Ramström och Patrik Magnusson ute och shoppar kläder i Stockholm. Dagen därpå ska de sätta sig på ett "svintidigt" tåg mot Karlstad för att kasta sig in melodifestivalkarusellen med presskonferenser, repetitioner, fest och tävling.

- Ett skönt avbrott från låtskrivandet, säger Patrik Magnusson.

- Det ska bli riktigt trevligt att åka iväg och träffa alla, det känns som en skön bonus, säger Johan Ramström.

Debuterade i Norrköping Johan Ramström från Kalmar och Patrik Magnusson från Degerhamn på Öland har varit med förr. 2002 satt de i artist- och låtskrivarsofforna framme vid scenen i Himmelstalundshallen i Norrköping. En genomförkyld Annika Ljungberg gjorde sitt bästa för att ta deras countrydoftande popschlager Sail Away till melodifestivalfinal. Afro-Dite vann, Sail Away slutade fyra och gick till andra chansen. Men där tog det tvärstopp. Besvikelsen var stor - just då.

- Visst, det var vår första gång i Melodifestivalen, men det hade varit roligare att komma bland de tio, säger Johan Ramström.

Han vågar inte tippa utgången i Karlstad, men tror, utan att ha hört låtarna, att Magnus Carlsson och Kikki Danielsson blir farliga.

- De är folkliga och kända. Det brukar räcka långt när folket röstar. Samtidigt tycker jag att det är bra att det är just tittarna som röstar, säger Johan Ramström.

"Rytmer och bra sväng" Pablo Cepeda går ut som femma i startfältet med låten La chica de la copa.

- Det kommer att bli rytmer och bra sväng, säger Johan Ramström.

Att brasilianska sångerskan Simone Moreno kom sist med sina sambatrummor och strutsfjäderplymer i Leksand är inget som skrämmer.

- Nej, hon var mer samba. Vår låt är mer pop, lite Ricky Martin möter Britney Spears.

Tävlade bakom Mendez 2002 Pablo Cepeda tävlade framgångsrikt bakom Mendez och låten Adrenaline i Melodifestivalen 2002. Sedan dess har han bland annat jobbat med Lill-Babs krogshow, turnerat med Robert Wells i Rhapsody in rock och med Lasse Holm i Diggiloo. Han har synts en del i Allsång på Skansen och skött trumslageriet åt just Ricky Martin på hans Sverigebesök.

- Pablo är en riktig stjärna på scenen, säger Johan Ramström.

Efter det tre dagar långa melodifestivalpartajet i Karlstad blir det till att jobba hårt igen.

Johan Ramström och Patrik Magnusson har kontrakt med Cosmos Studios i Johanneshov som låtskrivare och producenter. Samarbetsavtal med Cosmos ger dem uppdrag och en studio att jobba i. Ibland kan det ta ett par år innan låtarna de skriver hamnat hos en artist och blivit placerade på skivor.

- Plötsligt dimper det ner en platta på posten med en låt man nästan hade glömt, säger Patrik Magnusson.

På väg mot hitlåten Teamet drömmer om att få till en riktig superhit och med mexikanska Fuego (Fire) är de en god bit på väg. Låten är titelspår på ett album som sålt i tre miljoner exemplar, varav en halv miljon

i USA.

- Den görs av RBD, ett mexikanskt band som skapats av en såpa, som S Club 7 ungefär. Vi trodde att skivan skulle säljas i 200 000 ex kanske, men aldrig så här mycket. Såpan växte hela tiden i Sydamerika och nu har serien gått på export till 65 länder. Det är riktigt kul, säger Johan Ramström.

Blir ni stormrika nu?

- Skulle inte tro det (skratt) Låten ligger på ett album och är ingen radiosingel, tyvärr.

Ingen superhit än alltså, men kanske en schlagerhit redan på lördag.

Carin Janefrid
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.