Annons

Löfven i samtal med WHO-chefen

Coronavirus • Publicerad 5 mars 2020
WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus talade på torsdagen i telefon med statsminister Stefan Löfven.
WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus talade på torsdagen i telefon med statsminister Stefan Löfven.Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Statsminister Stefan Löfven (S) har diskuterat virusepidemin med WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus. Telefonsamtalet hölls på svenskt initiativ och var det första direkta samtalet mellan de två om virusutbrottet, säger Löfvens pressekreterare Gösta Brunnander.

Statsministern fick en lägesbild av situationen och redogjorde för hur Sverige arbetar med att hantera utbrottet.

Annons

– WHO-chefen uttryckte sitt stöd och den uppskattning han känner för hur Sverige agerar nationellt, samordnat mellan regioner, myndigheter och regering, för att minska spridningen, säger Gösta Brunnander.

WHO-chefen uttryckte också sin uppskattning för det svenska stödet. Sverige presenterade i förra veckan extrastöd till WHO:s katastroffond på 40 miljoner kronor.

– Tedros kunde rapportera hur dessa medel redan kommit till god användning för att hantera spridningen i andra länder, vilket också påverkar Sverige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons