unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Livstid för mord utanför Bjurholm

En man döms till livstids fängelse för ett knivmord i Bjurholms kommun i somras. Arkivbild.
En man döms till livstids fängelse för ett knivmord i Bjurholms kommun i somras. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

En 44-årig man döms av Umeå tingsrätt till livstids fängelse för ett mord i Bjurholms kommun i Västerbotten i augusti förra året.

44-åringen dödade en 51-årig man med ett stort antal knivhugg, och har hävdat att han agerade i nödvärn. Tingsrätten anser dock att 44-åringen inte hade rätt till nödvärn. Enligt rättens ordförande har det varit fråga om "ett mycket kraftigt och brutalt våld som haft karaktären av en avrättning".

"Mannen måste ha upplevt svår smärta och känt stark dödsångest. Rätten bedömer också att gärningen har varit särskilt hänsynslös då gärningen har påbörjats inne i bostaden utan insyn utifrån och fortsatt i huset sedan mannen försökt fly", säger rådmannen Caroline Isaksson i ett pressmeddelande.

44-åringen döms även för grovt olaga hot då han i samband med mordet hotade 51-åringens mamma. Han döms också för annan brottslighet.