Annons

Livstid för mord på patienter i München

Tyskland • Publicerad 6 oktober 2020
En domstol i München har dömt en 38-årig polsk man till livstids fängelse för att, under sitt jobb som vårdbiträde i staden, ha mördat tre patienter med injektioner av insulin. Arkivbild.
En domstol i München har dömt en 38-årig polsk man till livstids fängelse för att, under sitt jobb som vårdbiträde i staden, ha mördat tre patienter med injektioner av insulin. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

En domstol i München har dömt en 38-årig polsk man till livstids fängelse för att, under sitt jobb som vårdbiträde i staden, ha mördat tre patienter med injektioner av insulin. Mannen döms bland annat också till två fall av mordförsök samt för att ha stulit patienternas pengar och värdesaker.

Han åtalades som misstänkt för sex mord, men rätten anser att det inte går att bevisa de övriga tre.

Annons

Domaren Elisabeth Ehrl säger att flera av familjerna blev misstänksamma mot mannen men att de kände sig tvungna att låta honom behålla sitt jobb eftersom deras anhöriga hade stora behov.

Under rättegången har den misstänkte vägrat tala, men på tisdagen bad han de anhöriga om ursäkt.

Fallet påminner om sjuksköterskan Niels Högel, "Dödsängeln", som i fjol dömdes till livstids fängelse i Tyskland för att ha mördat 85 patienter genom medicinöverdoser.

Högel misstänktes dock ha bragt så många som 300 personer om livet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons