Annons

Livstid för dödsskjutning i Märsta

Brott • Publicerad 21 juni 2021
En 23-årig man har dömts till livstids fängelse efter att en man sköts till döds vid en busshållplats i Märsta i höstas. Arkivbild.
En 23-årig man har dömts till livstids fängelse efter att en man sköts till döds vid en busshållplats i Märsta i höstas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 2 oktober 2020 sköts en man till döds med flera skott vid en busshållplats i Valsta i Märsta. En 23-årig man döms nu till livstids fängelse för mordet.

Attunda tingsrätt skriver i domen att bevisningen mot 23-åringen är övertygande. Särskilt stark bevisning är att hans dna hittats på patronhylsor vid brottsplatsen.

23-åringen döms även för bland annat vapenbrott och narkotikabrott. Han skall också betala skadestånd på drygt 250 000 kronor till offrets anhöriga.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons