Annons

Linköping missade publikrekordet mot Luleå

Inget publikrekord – och till råga på det en storförlust i SM-finalreprisen mot Luleå.
Linköping hade dubbel anledning att lämna Saab arena med besvikna känslor.
Ishockey • Publicerad 24 november 2019
Luleås Linn Peterson, i gult, gjorde två mål borta mot Linköping. Arkivbild.
Luleås Linn Peterson, i gult, gjorde två mål borta mot Linköping. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Inför stormötet mellan Linköping och Luleå satsade hemmalaget på att nå svensk damhockeys högsta publiksiffra genom tiderna och behövde därmed komma upp i åtminstone 6 221 åskådare.

Men LHC var inte i närheten av någon rekordartad tillströmning trots en förhållandevis hög publiksiffra i SDHL-sammanhang; 3 622 personer kom för att se reprisen av vårens SM-final i Saab arena.

Annons

– Kul att det är så många som har tagit sig hit. Det är ett svårt rekord att slå och vi hade hoppats på att slå det i dag, men tyvärr så lyckades vi inte, säger Linköpings Pernilla Winberg som ännu inte är spelklar efter den hjärnskakning hon ådrog sig förra månaden.

– Klubben får väl ta tag i det och prova igen nästa år, fortsätter hon.

Inte heller på isen motsvarades Linköpings förväntningar. Luleå tog ledningen genom supertalangen Wilma Sjölund, född 2003, som ensam framför målet stänkte in 1–0 i den första perioden.

Jenni Hiirikoski ökade sedan på till 2–0 i powerplay innan Linn Peterson fastställde slutresultatet genom att i tredje perioden göra 3–0 och sedan 4–0 i tom bur.

I en haltande tabell ligger Linköping på en blygsam sjundeplats medan Luleå är kvar som fyra.

Senare på söndagen tog Leksand en välbehövlig seger med 3–1 hemma mot femman AIK och tog sig därmed upp på säker mark i tabellen, från nionde till tionde plats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons