Göte Pettersson hoppar av som gruppledare för moderaterna i Oskarshamn. Ny ledare blir Leif Hammarqvist.
Nyheter • Publicerad 6 december 2005
Göte Pettersson tackar för sig och överlåter gruppledarskapet för moderaterna i Oskarshamn till Leif Hammarqvist. Thomas Ekman blir vice gruppledare.
FOTO: ROGER CARLSSON
Göte Pettersson tackar för sig och överlåter gruppledarskapet för moderaterna i Oskarshamn till Leif Hammarqvist. Thomas Ekman blir vice gruppledare. FOTO: ROGER CARLSSONFoto: 

Göte Pettersson väljer alltså att lämna som gruppledare för moderaterna i Oskarshamn. Ett beslut som han grubblat över en bra tid.

- Jag har tänkt på det länge, men det har intensifierats efter sommaren, säger han. Jag känner att efter sex år som kretsordförande och mer än tio år som gruppledare, att det är dags växla om. Sen känner jag att motivationen inte är på topp, kanske behöver jag byta område och få andra uppgifter.

Kommer att sakna posten Göte Pettersson berättar att han kommer att sakna posten som bland annat gett mycket kontakter.

- Däremot kommer jag fram till valet att sitta kvar som vice ordförande i kommunstyrelsen och som ledamot i fullmäktige.

Från den 1 februari är det gamla moderatkollegan Leif Hammarqvist som är ny gruppledare medan

Thomas Ekman får ta på sig ansvaret som vice gruppledare. Anledningen till att Göte Pettersson hoppar av redan innan valet, beror på att de två ska kunna få en längre startsträcka och hinna få lite kött på benen.

- Jag har lovat att hjälpa till om de har några frågor, säger han.

Föryngring i partiet Leif Hammarqvist, som är ett år yngre än Göte Pettersson, kommer att satsa på en föryngring i partiet.

- Det är dags för de unga att komma in i fullmäktige.

Leif Hammarqvist har en hel del med sig i bagaget inför den nya positionen, bland annat satt han som landstingsråd under ett år. Däremot gör gruppledarskapet att han får lämna landstingsstyrelsen.

Hur blir det att ta över efter Göte Pettersson?

- Det blir svårt, men jag ska göra så gott jag kan.

Thomas Ekman är tiotalet år yngre än de andra två och för honom är det första gången han har en så pass framskjuten position i partiet. Däremot sitter han som andra vice ordförande i socialnämnden, något som han tror kan komma väl pass.

- Det är viktigt med olika erfarenheter ur de olika samhällsstrukturerna. Jag får med mig den idrottsliga och kyrkliga biten.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.