Rodriguez kanon sänkte United

En spektakulär kanon från Jay Rodriguez säkrade skrällen – och sänkte Manchester United.
Nedflyttningshotade Burnley vann överraskande på Old Trafford med 2–0 i Premier League-fotbollen.
Fotboll • Publicerad 22 januari 2020
Burnleys Matthew Lowton och Manchester Uniteds Daniel James i kamp om bollen.
Burnleys Matthew Lowton och Manchester Uniteds Daniel James i kamp om bollen.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Det var ett skadeskjutet Manchester United som skulle resa sig efter 0–2-förlusten mot suveräna serieledaren Liverpool i söndags.

Victor Nilsson Lindelöf saknades på grund av sjukdom, mittfältsstjärnan Paul Pogba och engelske landslagsanfallaren Marcus Rashford på grund av skador.

Då kunde Burnley skrälla.

Unitedförsvaret halvsov när Chris Wood sköt ledningsmålet i 39:e minuten sedan Ben Mee nickat ned och hemmasupportrarna visade vad de tyckte när halvtidssignalen ljöd och buade åt sitt lag.

Men det skulle bli värre. Jay Rodriguez fick drömträff och bombade in 2–0 i 56:e minuten.

United hade chansen att ta in på Chelsea i jakten på fjärdeplatsen, den sista platsen till Champions League, men har nu sex poäng upp.

Tottenham är också med i den jakten efter 2–1-seger hemma mot Norwich. Son Heung-Min avgjorde i 79:e minuten på nick och Spurs har också 34 poäng. Teemu Pukki gjorde Norwich mål på straff – hans tionde fullträff för säsongen.

Trean Leicester kom tillbaka efter två raka förluster och krossade West Ham med 4–1 efter två mål av Ayoze Perez. Vad värre var så fick laget anfallsstjärnan och skytteligaledaren Jamie Vardy skadad i slutet av första halvlek. Leicester är tre poäng bakom tvåan Manchester City och åtta poäng före fyran Chelsea.