Laurén vann i nya comebacken

Mikaela Laurén var tillbaka i ringen, på nytt, i en andra comeback i Göteborg.
Och den här gången slutade det med klar seger mot mexikanskan Paty Ramirez.
Kampsport • Publicerad 11 december 2019
Mikaela Laurén vann comebacken i boxningsringen. Arkivbild.
Mikaela Laurén vann comebacken i boxningsringen. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix/TT

Fajten på galan i Göteborg var Mikaela Lauréns andra comeback sedan hon meddelade att boxningskarriären var över förra året. Den första comebacken, i april, slutade med förlust.

– Det här blir min andra comeback kan man säga, men nu är det lite mer på riktigt för nu har jag tränat mer. Jag känner mig starkare än någonsin, sade Laurén till Aftonbladet inför galan i Göteborg.

Enhälligt domslut

Formen den 43-åriga svenskan pratade om på förhand fanns där. Laurén kopplade tidigt greppet och gav inte Paty Ramirez, som inför matchen hade 12 segrar och sju förluster som proffs, en lugn sekund.

Mexikanskan stod dock upp alla sex ronder och hyllades efteråt av Laurén, som vann efter enhälligt domslut, 3–0.

– Det var därför vi ville ha en mexikanska för vi vet att de alltid visar krigarhjärta. Men jag var faktiskt lite chockad för jag fick in några riktiga träffar och tänkte "vad fan är hon gjord av?", säger Laurén i Aftonbladets sändning.

"Man vet aldrig"

Om det här var det slutgiltiga slutet – eller början på en längre comeback – var inte helt tydligt.

– Jag hoppas att det här kanske inte var sista gången ni såg mig i ringen, men man vet aldrig, säger Laurén.

Publiken i Göteborg fick även se ett annat känt ansikte göra comeback i rampljuset när Alexander "The Mauler" Gustafsson klev upp i ringen. Men någon riktig återkomst till MMA-scenen var det inte fråga om, i stället mötte Gustafsson landsmannen Anton Turkalj i "Nogi-grappling", där sparkar och slag inte är tillåtna, i en match som "The Mauler" vann på domslut.

Gustafsson beslutade sig för att avrunda UFC-karriären efter två raka förluster, varav den sista blev fajten mot amerikanen Anthony Smith i Globen i juni. Om det blir en återkomst i MMA-buren återstår att se.

– Vi får se vad som händer, jag tar en dag i taget. Det här var ett sätt för mig att få känna lite puls igen, säger Gustafsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.