Annons

Larm om brister i smittskydd på sjukhus

Coronaviruset • Publicerad 22 mars 2020
Avvikelserapporter från Karolinska universitetssjukhuset visar på risker kring smitthanteringen av coronaviruset. Arkivbild.
Avvikelserapporter från Karolinska universitetssjukhuset visar på risker kring smitthanteringen av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vårdpersonal på Karolinska universitetssjukhuset har slagit larm om bristande smittskydd kring coronasmittade patienter.

SR Ekot har gått igenom avvikelserapporter från både Nya Karolinska i Solna och Karolinska i Huddinge som visar hur personal vid upprepade tillfällen har larmat hur smittskyddet har skötts både runt patienter med misstänkt eller konstaterad coronasmitta.

Ett exempel handlar om en patient som blev liggande på akutmottagningen i åtta timmar trots att hen testat positivt för covid-19. På samma avdelning fanns andra patienter som testats negativt. Personal gick också in till patienten utan korrekt skyddsutrustning för att ge mat och läkemedel, enligt Ekot.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons