unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Lärare åtalas för våldtäkter mot elever

En lärare åtalas för flera fall av våldtäkt, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Arkivbild.
En lärare åtalas för flera fall av våldtäkt, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT

En lärare i Skåne åtalas för våldtäkt mot två gymnasieelever och andra sexualbrott mot en tredje elev, rapporterar lokala medier.

Åtalet omfattar flera fall av våldtäkt, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Övergrepp och kränkningar ska ha skett både på skolan och på andra platser. Läraren nekar till brott.

– Det är unga personer inblandade och de har mått dåligt. Den tilltalade mår också dåligt. Det är ett tragiskt fall med mycket känslor, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström till Ystads Allehanda.