Lång kväll med hög kvalitet och bra flyt

Det blev glädjefest på nyårsafton när Kalmars anrika och vackra teater åter blev spelplatsen för en nyårsrevy.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2013
Foto: Anders Johansson
Foto: Anders Johansson
En ny tolkning av nyårsklassikern ?Grevinnan och betjänten? gjordes av Peter Ludvigsson, Eva Milesson och Anna Rydell.Foto: Anders Johansson
En ny tolkning av nyårsklassikern ?Grevinnan och betjänten? gjordes av Peter Ludvigsson, Eva Milesson och Anna Rydell.Foto: Anders JohanssonFoto: Anders Johansson
Martin Rydell och Anna Rydell agerade 2012 års stora politiska kärlekspar Johan Persson och Malin Petersson.Revyns män, Martin Rydell, Patrik Stomberg och Peter Ludvigsson mitt uppe i en av Kalmarsundsrevyns 26 nummer.Patrik Stomberg, Martin Rydell, Martina Sundén, Eva Milesson och Anna Rydell hade flyt.
Martin Rydell och Anna Rydell agerade 2012 års stora politiska kärlekspar Johan Persson och Malin Petersson.Revyns män, Martin Rydell, Patrik Stomberg och Peter Ludvigsson mitt uppe i en av Kalmarsundsrevyns 26 nummer.Patrik Stomberg, Martin Rydell, Martina Sundén, Eva Milesson och Anna Rydell hade flyt.Foto: Anders Johansson

Som så många gånger förr under den 150-årsjubilerande teaterns verksamhet samlades en stor publik för att roas av spetsfundiga och ofta fräcka?kommentarer om aktuella händelser och personer i närområdet. Kalmarsundsrevyns tredje upplaga med Anna och Martin Rydell som front­figurer hade i år satsat på Kalmar teater.

Med ett väl utvalt gäng bakom och på scenen kunde Rydellarna presentera en minst sagt fullödig nyårsrevy, där det mesta som hänt i regionen kom fram i ord och toner. Där kunde med glädje den rutinerade scenartisten Martina Sundén välkomnas?tillbaka och tillsammans med skickliga kollegor som Eva Milesson, Patrik?Stomberg och Peter Ludde Ludvigsson bildades en slagkraftig sextett.

Nyårsrevyn 2013 innehöll imponerande nog hela 26 nummer och blev alltså ganska lång. Det mesta hade ett utmärkt text­underlag och roande situationer och skratten blev många. Kanske var något inslag lite för långt och totalt sett var revyns ­totala tidslängd i längsta laget.

Men kvali­teten var hög, spelglädjen smittande och det härligt höga tempot med tvära kast mellan numren klarades galant. Såväl enskilda sångframträdanden som koreografiska ensembleutföranden imponerade.

Som ett fullgott stöd fanns orkestern Rekyl på scenen hela tiden. Rutinerat och spelsäkert gav den en perfekt musikalisk bakgrund. Ett extra fång rosor ska ges till Mary Engholm och Anna Rydell för kostymuppsättningen.

Även Henrik Ekholm ska rosas för ljud och ljus, framför allt för den unika bakgrundsdesignen med bland annat vackra Kalmar­fotografier.

Vilket flyt ni har, ni som ska se de kommande föreställningarna!

Lage Olsson

Kalmarsundsrevyn 2013 - Vilket flyt

Scen: Kalmar teater

Med: Anna Rydell, Martin Rydell, Eva Milesson, Peter Ludvigsson, Martina Sundén, Patrik Stomberg.

Musiker: Niklas Brevestedt, Michael Petersson, Magnus Axelsson, Roger Olsson.

Publik: En nära nog fullsatt Kalmar teater.

Bäst: Spelglädjen och tempot hos scenaktörer och orkester.

Sämst: Några inslag kunde ha kortats ner.

Övrigt: De vackra bakgrundsbilderna var en innovation.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.