Annons

Lagergren trea i Skottland: "Lite surt"

Golf • Publicerad 29 september 2019
Joakim Lagergren. Arkivbild.
Joakim Lagergren. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Med i täten under hela dagen. Men när Europatourtävlingen i Skottland summerades var Joakim Lagergren två slag bakom vinnaren Victor Perez från Frankrike.

– Det är lite surt just nu men det har varit en bra vecka annars, säger han till Viasat.

Annons

27-åringen gjorde sex birdies och tre bogeys under sista rundan på banan i St Andrews, och var framför allt besviken över sitt spel på 17:e hålet.

– Jag tycker att jag gav mig själv chansen efter tre raka birdies, 14, 15, 16, men det är svårt på 17. Man vet aldrig riktigt vad man ska göra. Jag försökte slå upp den mitt på green men den tog en lite för lång förstastuds och över green, säger han.

Joakim Lagergren, som var –3 för dagen och totalt 20 slag under par, delade tredjeplatsen med Paul Waring, England. Matthew Southgate, –21, var ett slag bakom vinnaren Perez.

– Det är klart att jag hade tagit en topp tre-placering inför veckan, det är inget snack. Men när man är där uppe vill man alltid det där lilla extra, säger Joakim Lagergren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons